De laadpaal installeren: Zo doe je dat 

Heb je een eigen laadpaal aangeschaft en wil je nu de laadpaal installeren? Dan is het verstandig om te weten te komen hoe dit in zijn werk gaat. Er zijn namelijk een aantal werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden voordat je gebruik kunt maken van het oplaadpunt. Je kunt hier altijd professionals voor inschakelen. Een van de professionals die precies weet wat er allemaal nodig is, is Laadpaal Outlet. Zelf kun je echter ook al voorbereidingen treffen om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk gaat verlopen. Onderstaande informatie helpt jou daarom op weg met deze voorbereidingen. 

De laadpaal installeren met montagemiddelen 

Een laadpaal installeren kan pas wanneer je een goed model hebt uitgezocht. Afhankelijk van het model moeten er namelijk andere werkzaamheden uitgevoerd worden. Een box die aan de wand komt te hangen wordt geleverd inclusief montagemateriaal. Hiervoor moeten gaten in de muur geboord worden, waarna de box eraan komt te hangen. Ook worden er gaten in de muur gemaakt om de kabels doorheen te trekken naar de meterkast. De kabels zullen door de professional aan de meterkast gemonteerd worden, zodat de stroom er doorheen kan gaan en de accu opgeladen wordt. 

Graafwerkzaamheden en de bijbehorende voorbereidingen treffen 

Bij de losstaande laadpalen gaat het iets anders in zijn werk. Deze laadpalen installeren kennen namelijk graafwerkzaamheden. Zo moet er eerst een gat gegraven worden waar de laadpaal in komt te staan. Dit zal niet heel veel werk zijn. Echter moeten de kabels ook weggewerkt worden. Hiervoor wordt een gleuf gegraven vanaf de laadpaal tot aan jouw woning. Van hieruit gaan de kabels de woning in en de professional verbindt deze met de meterkast. Je kunt hier zelf al veel voorbereidingen voor treffen, waaronder het weghalen van materialen en huishoudelijke apparaten die er staan. 

De keuring voor het juiste gebruik 

De laadpaal installeren kan het beste door een professional gedaan worden. Zo moet je zelf bijvoorbeeld al veel van elektriciteit afweten om de aansluitingen te kunnen maken. Echter moet de installatie ook gekeurd worden. Deze keuring moet altijd door een gecertificeerde elektricien uitgevoerd worden. Je kunt dan jarenlang met de laadpaal aan de slag en ieder voertuig van een volle accu voorzien. Zolang je alle benodigdheden bij de hand hebt, hoef je namelijk nergens meer naar te kijken en weet je zeker dat je niet zonder accu langs de weg komt te staan gedurende de dag. 

De voordelen van een laadpaal installeren

De laadpaal installeren levert jou gelijk veel voordelen op. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer naar de openbare laadpalen te rijden. Je hebt jouw auto altijd voor de deur staan en kunt wegrijden wanneer jij het maar wilt. Ook kun je op termijn veel kosten besparen. Je hebt namelijk alleen nog maar te maken met de energiekosten, die aan het einde van het jaar op de jaarrekening te vinden zijn. De tarieven van de aanbieders blijven echter wel weg. Daarom is de kostenpost te allen tijde lager.