Gasdetectie: geef koolmonoxide geen kans!

gasdetectie

Ondanks dat gasdetectie niet verplicht is, is het zeer raadzaam om te hebben. De brandweer zou graag willen dat deze melders wel verplicht worden, maar helaas zijn ze dat nog niet. Jaarlijks overlijden er in Nederland nog tussen de 5 en 10 mensen aan koolmonoxidevergiftiging.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide werd vroeger wel eens kolendamp genoemd en is een dodelijk gas, wat alleen op te sporen is met gasdetectie. Bij een geringe hoeveelheid koolmonoxide in de lucht kunnen al verschijnselen van vergiftiging optreden. Koolmonoxide kan op een aantal manieren in de lucht terecht komen:

  • Defect aan de cv-ketel
    • Bijvoorbeeld door disfunctioneren of onvoldoende zuurstof toevoer
  • Slechte ventilatie van de lucht in een ruimte

Omdat koolmonoxide geurloos, smaakloos en onzichtbaar is, is het opsporen alleen mogelijk met een koolmonoxidemelder of door middel van detectie apparatuur.

Koolmonoxide opsporen

gasdetectieG4s safety solutions verkoopt een hoop verschillende gasdetectie apparaten die verschillende stoffen opsporen, waaronder koolmonoxide. Ze verkopen detectoren met een looptijd van maar liefst 2 tot 3 jaar. Je hoeft er dus tot 3 jaar niets aan te doen. Dit betekent dat er geen onderhoud aan gepleegd hoeft te worden en de batterijen hoeven al die tijd ook niet vervangen te worden. Het apparaat is draagbaar en kan makkelijk verplaatst worden bij bijvoorbeeld een verhuizing. Ik zou iedereen aanraden om een detector te kopen, zo weet je zeker dat je altijd veilig bent in jouw eigen huis!

Naast gasdetectie verkoopt G4s nog een hele hoop andere veiligheidsoplossingen. Kijk dus snel in de webshop voor de aanschaf van jouw detector of andere veiligheidsproducten!