Hoe jij je gazon met enkele tips goed kan onderhouden!

Met een mooi stukje gras in de tuin wil je dit natuurlijk graag onderhouden, zodat het er mooi uit blijft zien. Maar soms kan het best een taak zijn om dit bij te houden, vooral als je kinderen of huisdieren hebt die over het gras of in het gras spelen. Hierdoor beschadigd het gras namelijk. Hoe kan je hier het beste mee om gaan? En wat kan je eraan doen om het zo mooi mogelijk te houden? We geven je enkele tips, zodat jij het optimale haalt uit jouw gazon (Bron: Moowy.be). 

Weghalen van Onkruid

Een goede manier om te beginnen met het onderhouden van je gazon is door al het onkruid te verwijderen. Zo voorkom je dat er lege plekken in het gazon komen, als het onkruid te groot groeit. Daarnaast kan het verwijderen van onkruid in je gazon erg rustgevend zijn, omdat je lekker bezig bent op een mooie dag. Het is aan te raden om onkruid een paar keer per jaar te verwijderen. Daarnaast is het ook handig om uit te kijken voor mos, mos kan namelijk veel schade veroorzaken aan het gazon. Vergeet dit daarom niet te verwijderen.

Het Repareren van je Gazon

Wanneer je het onkruid hebt verwijdert en je gazon eigenlijk wat nieuw gras nodig heeft is het tijd om je gazon te repareren. We zullen je enkele tips geven maar voor professioneel advies of een helpende hand kunt u het beste terecht bij Moowy.

Zorg dat de grond egaal is en er geen gras wortels, onkruid wortels of stenen in de grond verborgen zitten. Hark daarom het gehele stuk dat je wilt repareren goed om. 

Hierna kun je het graszaad dat je hebt aangeschaft in 2 porties verdelen, omdat je het zaad in de lengte en in de breedte moet zaaien voor een mooi resultaat. Vergeet niet het zaad lichtjes in te harken en rustig aan te drukken zodat het zich goed kan nestelen in de grond.