MDF-platen online

Lees over MDF-platen online kopen. Er is keuze met het online kopen van plaatmateriaal, maar MDF heeft voordelen t.o.v. betonplex, multiplex, spaanplaat, en OSB-platen. Een voordeel is dat MDF van 19 mm dik iets meer dan dertig euro inclusief BTW per vierkante meter kost, en dat het prachtig af te werken is.

MDF-platen online

Mooie meubels voor een scherpe prijs

Van iets zelf timmeren heb je bijzonder veel eer. Het is begrijpelijk dat zelf een kastje of tafeltje maken populair is. Het probleem is dat het altijd zoeken is, wat is de juiste prijs/kwaliteit verhouding? OSB platen zijn spotgoedkoop, als je dat door een misrekening zal verzagen gaat er niet veel geld verloren. Betonplex is zeer sterk en strak in de lak te zetten, maar kost al gauw tien euro per vierkante meter meer dan MDF. De topper is dan misschien mahonie multiplex, dat kun je in de blanke lak zetten zodat de mooie rood/bruine kleur zichtbaar blijft. Een voordeliger alternatief is dan multiplex van Oukoume, als je dat in de vernis zet zie je nadien een geel/bruine houtkleur. Als je zo na alle afwegingen tot een keuze moet komen, dan is de kans groot dat MDF-plaat het beste is. Zodra het kastje of tafeltje af is het werk in de grondverf zetten, daarna schuren, en aflakken.

Kromtrekken en scheuren komt niet meer voor

Het is altijd de grote vrees als je zelf iets gaat timmeren, gaat het niet werken? OSB plaat kan krom trekken, het is ook eigenlijk bedoeld als underlayment of dakbeschot. Een andere kwestie is spaanplaat, dat mag absoluut niet nat worden, want dan zet het uit. Bij ander plaatmateriaal zal kromtrekken, uitzetten en scheuren niet snel voorkomen. Online MDF-platen kopen om iets te timmeren betekent in feite een succes, en niet alleen als het werk nieuw is. In het ergste geval doe je iets fout met het aflakken en moet dat opnieuw, maar het kastje of tafeltje blijft mooi omdat MDF geen nerven en knoesten heeft. Kies dus bij het doe-het-zelven voor MDF-plaat, het heeft alle voordelen.