Zo zorg je voor mooie ramen in je woonkamer!

aannemer in Dordrecht

De woonkamer is het hart van ieder huis: als bewoner verblijf je er een groot deel van de dag. Hoe goed we ons voelen in de woonkamer, hangt samen met de aanwezige atmosfeer. De hoeveelheid natuurlijk licht dat binnenvalt, speelt hierin een belangrijke rol. Staat er een verbouwing op de planning? Dan is het goed om stil te staan bij de juiste raam keuze. Met dit artikel helpen wij jou met het uitzoeken van de mooiste ramen voor jouw woonkamer.  

Hoge of lage ramen

De functionaliteit van de woonkamer kan door de juiste ramen enorm worden verbeterd. Wanneer je vanuit de woonkamer op een weinig aangename omgeving uitkijkt, zijn hoge ramen niet de beste aanvulling. Kijk je daarentegen uit op je mooie zelf verzorgde tuin, dan zijn grote ramen een waardevolle toevoeging. Je creëert hiermee veel licht in de woonkamer en kunt daarnaast extra genieten van je tuin.

Raam als schuifdeur

Wanneer je onmiddellijk naar buiten wilt kunnen lopen vanuit je woonkamer, is een schuifdeur ideaal. Dit is niet alleen handig als je een tuinfeestje organiseert, maar ook als je gewoon lekker met een kop koffie op het terras wilt zitten. Bij een raam die tevens als een deur dient, loopt de beglazing in veel gevallen door tot de vloer. Houd je niet van schuifdeuren? Dan kun je ook kiezen voor vouwdeuren, of openslaande deuren die volledig van glas zijn gemaakt. 

Denk je erover nieuwe ramen in jouw huis te laten zetten, en woon je in de buurt van Dordrecht? Denk er dan eens over een aannemer in Dordrecht in te schakelen. Een aannemersbedrijf heeft veel verstand van het zetten van ramen, waardoor je verzekerd bent van een goed eindresultaat.

Afwerking van de ramen

Het interieur van je woning is super belangrijk. Wanneer je nieuwe ramen laat zetten, moet alles natuurlijk mooi afgewerkt zijn. Om ervoor te zorgen dat je woning een mooi geheel vormt, kun je kiezen voor een afwerkingsvorm die bij jouw voorkeur past. Hieronder geven we een paar voorbeelden.

  1. Dagkantprofielen

Als je een mooie overgang wilt tussen raam en muur, is een dagkantprofiel aan te raden. Naast dat ze stijlvol zijn, isoleren ze ook nog eens goed. Dagkantprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren waaronder: MDF, PVC of volschuim.

  1. Vensterbank

De vensterbank is een populaire afwerking van ramen in de woonkamer. Naast dat ze praktisch te gebruiken zijn als extra opzet ruimte, zijn ze ook onderhoudsvriendelijk, uv-bestendig, krasvast en waterafstotend.

  1. Afdichting

Tot slot kun je kiezen voor afdichting bij je ramen. Dit is voornamelijk belangrijk voor de isolatie van je woning. Een goede afdichting maakt je ramen luchtdicht en dus tochtvrij. Hierdoor ontsnapt er geen warme lucht naar buiten en kruipt er geen koude lucht naar binnen.

  1. Raamkozijn

Het raamkozijn zorgt voor de finishing touch van jouw woonkamer. Traditioneel werden alle kozijnen van hout gemaakt. Tegenwoordig zijn raamkozijnen te verkrijgen in andere materialen zoals aluminium. Beide geven een mooie look, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. 

We hopen je met deze tips op weg te hebben geholpen naar de juiste keuze voor ramen in jouw woonkamer. Op zoek naar meer tips voor jouw woning? Bekijk dan snel onze woontips.