Akoestisch genot onder een spanplafond

spanplafond

Geluid is altijd om ons heen. Of dit nu omgevingsgeluiden zijn of een gesprek of lied dat je geboeid luistert, we ontkomen er niet aan. Hoewel je soms graag iets hoort, is het ook dikwijls zo dat geluid juist overlast veroorzaakt. Stampende mannen op de bovenverdieping, schreeuwende kinderen bij de buren. Een spanplafond helpt niet enkel bij het verschaffen van een goede akoestiek voor de geluiden die je wel graag wil horen, maar werkt ook geluidsisolerend om overlast te beperken.

Clipso tegen overlast

KCP maakt gebruik van Clipso. Dit is een bekledingssysteem dat zonder dat daar extra isolatie voor nodig is, galm tegen gaat en geluidsoverlast grotendeels aanpakt. Het materiaal verminderd de nagalmtijd, wat het akoestisch comfort verhoogt. Hierdoor zal het geluid dat je of jouw stereo-installatie produceert veel beter klinken. Ook zal je dus minder last hebben van geluiden die ergens anders geproduceerd worden.

Daarbovenop biedt een spanplafond ook nog de mogelijkheid extra te isoleren. Het gebruikte isolatiemateriaal is immers heel makkelijk weg te werken door middel van een dergelijk plafond. Optimaal dus, mocht je graag je geluidsisolatie en akoestiek verbeteren.

Spanplafond verzorgt dubbele isolatie

Niet enkel op geluidsniveau is een spanplafond uitermate geschikt voor isolatie. Ook de warmte-isolatie in je huis kan verbeterd worden. Een spanplafond kan namelijk laag geplaatst worden. Hierdoor wordt de warmte in de ruimte vastgehouden waar je je bevind. Je hoeft de kachel dus minder lang en minder hard te laten werken, waardoor je huis energie zuiniger en sneller warm wordt. Optimaal voor ieder die graag energie wil besparen en er toch warmpjes bij wil zitten in de winter.

Prijzen spanplafond

Misschien zal je nu denken dat dit alles je heel veel geld zal kosten, maar niets is minder waar. Een spanplafond is veel goedkoper dan een nieuw plafond laten inzetten en bovendien is er geen complete verbouwing voor nodig. Je zal dus ook veel minder tijd kwijt zijn aan opruimen en herinrichten. Bij een spanplafond is dat namelijk helemaal niet nodig.

Het plafond is snel een makkelijk te plaatsen, waardoor er heel weinig arbeidsuren in gaat zitten. Je kunt er dus vanuit gaan dat dit een zeer geld besparende optie is.