De voordelen van je kantoor automatiseren

Domotica zijn ontwikkeld om het leven van consumenten te vergemakkelijken. Dit wordt gedaan door het samenstellen van systemen, apparatuur en netwerkmogelijkheden om allerlei apparatuur in huis met elkaar te kunnen laten communiceren. Zo gaat het om het bedienen van lichten, home-entertainment, witgoed en beveiligingsapparatuur. Door het installeren van een hub, wordt het voor alle apparaten mogelijk om onderling informatie uit te wisselen. Dit kun je op jouw beurt dan weer vanaf andere apparaten bekijken, beheren en bedienen. Dit soort systemen en apparatuur worden geleverd door bijvoorbeeld Somfy.

Verschillende soorten domotica?

Er is niet slechts een soort domotica. Geen zorgen, het gaat niet een ingewikkelde brei aan allerlei technische termen en digitale hocus pocus worden. Het blijft begrijpelijk en eenvoudig, zelfs als je vrij weinig weet van technologie. In de kern zijn er 2 verschillende soorten domotica. Zo heb je enerzijds de domotica die worden gebruikt door consumenten in een privésfeer. Dit wordt voor het gemak aangeduid met domotica home. Daarnaast heb je ook nog de domotica die door ondernemers en bedrijven worden gebruikt. Dit zijn wezenlijk niet hele andere apparaten, maar deze zijn toegespitst op de grotere schaal en het professionele gebruik. Deze kun je weer mooi aansluiten op jouw elektrische rolluiken. Zo maak je jouw woning of kantoor een stuk slimmer.

Voordelen van domotica op kantoor  

Domotica op kantoor hebben zo hun eigen voordelen, iets anders dan domotica voor thuis. Uiteraard blijft het voordeel van het gemak bestaan. Dat wil zeggen: de vele handelingen en acties die uit handen worden genomen door domotica. Denk hierbij aan lichten in- en uitschakelen, verwarming in- en uitschakelen, alarm- en camera-installaties, maar ook het gebruiken van printers, toegangspoortjes, elektronische deurvergrendeling, bedienen van ramen en zonwering en dergelijke. Een laatste, belangrijkere handigheid, is de mogelijkheid om volledig inzicht te krijgen in allerlei soorten informatie. Hierbij gaat het om het verbruik -van energie, het gebruik van apparatuur en het aantal meldingen van beveiligingsissues.