Er zijn verschillende manieren om de betontrend in uw interieur te brengen

MDF-platen online

Tot een paar jaar geleden was beton traditioneel verbannen naar kelders, garages en terrasse exterieur avec beton. Het werd doorgaans niet gezien als een materiaal om in woonhuizen te brengen, maar de laatste tijd is dat allemaal veranderd. De betontrend, ook wel cementtrend genoemd, is inmiddels een veelvoorkomend onderdeel van Instagram-feeds. 

Het opvallende aan beton is dat het niet meer beperkt is tot alleen de vloer of de buitenruimtes. Ambachtslieden zijn het materiaal gaan gebruiken om verrassende decorstukken te maken; van kandelaars tot plantenbakken en zelfs lampen. Het wordt tegenwoordig gebruikt in zowel vloeren, als meubels en kleinere accessoires. 

Er zijn enorm veel soorten beton waar u voor kunt kiezen. Zo wordt Beton lisse gekenmerkt door zijn gladde glans, verzegeld beton heeft een meer matte uitstraling en beschermt tegen water en vlekken en ruw beton heeft een korrelige, getextureerde afwerking. 

Hoewel beton misschien een koud, plat materiaal lijkt, heeft het een verbazingwekkende wijze om een ​​neutrale basis te creëren voor bijna elke stijl: Boerderij, bohemien, industrieel, minimalistisch; om er maar een paar te noemen. Het is onderhoudsarmer dan andere materialen zoals hardhouten vloeren en vereist voornamelijk standaard dweilen en afstoffen. 

Als u op zoek bent naar een ontwerpelement dat onverwacht en fris is en de tand des tijds zal doorstaan, hoeft u niet verder te zoeken dan beton. Waar u aan kunt denken bij het gebruiken van beton? Hieronder vindt u 2 voorbeelden:

Beton in de keuken

In een moderne boerenkeuken zou beton mooi kunnen samenspelen met andere design accenten zoals een marine blauwe kast en strakke verlichting. Mocht je je volledig aan deze trend wilt binden, dan kun je ook top tot teen kiezen om vloeren, werkbladen, een eiland en zelfs de muren te gieten in beton. Het grijs ziet er, in ieder geval, geweldig uit in combinatie met kasten in een gewaagde tint!

Een betonnen open haard

Waarom zou u, in plaats van een traditionele baksteen te gebruiken om een ​​open haard te bouwen, niet voor een opvallende optie gaan en in plaats daarvan beton kiezen? U kunt, bijvoorbeeld, kiezen voor een nieuwe open haard gemaakt van beton welke helemaal tot aan het plafond bedekt is in beton, waardoor de moderne, maar rustieke stijl in de woonruimte compleet is.


Meer inspiratie voor beton in het interieur? Neem dan eens een kijkje op de website van Betondecor.