Het hoofdkussenmateriaal: cruciaal voor het welslagen van elk hoofdkussen

hoofdkussen

Een goed hoofdkussen is van cruciaal belang voor de kwaliteit van je nachtrust. Sommigen zeggen zelfs dat je met een kussen dat slecht bij je past meer kans hebt op nachtmerries. Vaak met een onrustig gevoel wakker worden is zeker iets dat gebeurt als je niet prettig op je kussen ligt. Mocht je eens een nieuw hoofdkussen aanschaffen, dan is het dus essentieel dat je een exemplaar neemt dat qua dikte als qua materiaal van de vulling het best past bij jouw slaapgewoonten. Wat betreft die vulling lees je hieronder alvast meer informatie.

Een hoofdkussen kan diverse soorten vulling hebben. Elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende vullingen zijn onder andere de volgende:

hoofdkussen

Uit welke vulling kan een hoofdkussen bestaan?

  • Synthetische vulling: deze vulling bestaat dikwijls uit polyester vezels met een hol karakter. Soms gaat het ook om polyester vezels van micro gel. Hoe dan ook, de stevigheid van deze vulling staat niet op voorhand vast. Wel heeft synthetische goede anti-allergie kwaliteiten.
  • Dons: hierbij gaat het normaliter om van eenden of ganzen afkomstige dons. Dit materiaal kenmerkt zich door zachtheid.
  • Heel wat steviger is een kussen met wol als vulling. Wol is namelijk een stuk steviger. Bovendien gaan van vol sterke vochtregulerende eigenschappen uit. 
  • Zoek je naar een kussen dat zich aan de vorm van je hoofd aanpast, dan is traagschuim de ideale optie.
  • Een van de meest stevige varianten is kussenvulling van latex.