Het vernieuwen van uw Vloer met visgraat patroon kan gemakkelijker en goedkoper zijn dan u denkt. Dat komt omdat het ontgrendelen van een trieste vloer en de verborgen schoonheid niet altijd gepaard gaat met rommelig schuren en vlekken, vooral als die van u niet beschadigd lijkt te zijn. Om de beste oplossing te vinden die voor uw huis werkt, zijn hier een aantal dingen om te overwegen alvorens een oude hardhout vloeren te vernieuwen of over te spuiten.

Zijn uw houten vloeren saai en vuil?

Tuurlijk, het is een no-brainer dat vuil en stof vloeren er griezelig laten uitzien. Maar je kan verbaasd zijn om te leren dat wanneer u stof en vuil zijn gang laat gaan, beide oppervlakkige krassen achterlaten die het oppervlak er doffer uit laten zien. Gelukkig kan het herstellen van vuile vloeren die hun glans verloren zijn relatief eenvoudig zijn.

Deep Cleaning is net zo eenvoudig als een-twee-drie

Een goede diepe reiniging kan het herstel van uw vermoeide vloer de voormalige glans teruggeven. Dit is wat je moet doen:

  • Begin met het grondig vegen van vloeren met een zachte borstel bezem. Zodat je weet, stijve haren kunnen krassen op het oppervlak van het hout maken en daarom moet je deze vermijden.
  • Gebruik vervolgens een vacuüm om moeilijk te verwijderen vuil in de hoeken van de kamer en tussen vloerdelen weg te halen.
  • Daarna, dweilen met behulp van een micro doek en geconcentreerde reiniger speciaal gemaakt voor hardhouten vloeren. Houd in gedachten stoom, water, azijn en reinigers mogen nooit direct worden gebruikt om houten vloeren schoon te maken. Deze moeten altijd verdunt worden met water.

De vloeren van hout in gebieden waar veel gelopen wordt in uw huis kunnen eisen voor een grondigere schoonmaak dan het bovenstaande, hiervoor kunt u beter een expert inhuren, zoals: Houten vloer van Martijn de Wit. Experts zoals deze gebruiken meestal een schrobmachine die is ontworpen om ingebedde vuil te verwijderen.

Na het diep reinigen van uw vloeren is hier wat je moet doen om ze in tip-top vorm te houden:

  • Maak de oppervlakte schoon voor gemiddeld drie keer per week met behulp van een vacuüm of micro doek.
  • Een keer per maand goed schoon maken met behulp van een geconcentreerde houten vloerreiniger.
  • Professioneel laten schoonmaken, in ieder geval een keer per jaar.