Verschil cilinderslot en normaal slot

Verschil cilinderslot en normaal slot

Alles wat u weten over het verschil tussen een cilinderslot en normaal slot

Hangsloten en cilindersloten kent iedereen wel. Het zijn populaire sloten om huizen en bedrijven mee te beveiligen. Hoewel beide soorten sloten hetzelfde moeten doen en kunnen, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen hangsloten en cilindersloten. Hieronder bespreken we de belangrijkste verschillen.

Hangsloten

Een hangslot bestaat uit een beugel die door een opening in de sluitkom wordt geschoven en aan de andere kant wordt vastgemaakt met een hangslotmechanisme. Hangsloten zijn er in verschillende maten en zijn meestal gemaakt van staal of messing. De voordelen van hangsloten zijn dat ze relatief goedkoop zijn en vrij makkelijk in gebruik zijn. Het nadeel van hangsloten is dat ze kwetsbaar zijn voor lockpicking en braak. Verder zijn ze erg gevoelig voor roest door vochtigheid.

Cilindersloten

Cilindersloten zijn populair voor gebruik in deuren en ramen. Een cilinderslot bestaat uit een cilinder die in de deur of het raam is geplaatst en kan worden vergrendeld met een sleutel of een draaiknop. Deze sloten zijn er in verschillende maten en beveiligingsniveaus. De voordelen van cilindersloten is dat ze meestal moeilijker te picken zijn dan hangsloten. Verder bieden cilindersloten betere bescherming tegen de elementen, omdat ze meestal zijn voorzien van een afdekplaatje tegen vocht. Het nadeel van deze sloten is de prijs. Ze zijn meestal duurder dan hangsloten. Ook moeten ze goed worden geïnstalleerd om optimale beveiliging te bieden.

Wat weten we nu?

Hangsloten zijn gemakkelijk te gebruiken en zeer goed draagbaar, maar ze zijn zeer kwetsbaar voor lockpicking en bieden weinig bescherming tegen de elementen. Cilindersloten zijn duurder, maar bieden over het algemeen wel veel betere beveiliging tegen lockpicking en zijn beter bestand tegen de elementen. Aan u dus de keuze voor het slot dat geschikt voor u is. Wilt u meer blogs lezen over beveiliging en veiligheid? Klik dan hier op ons thematische blogoverzicht.