Heb jij een mooi aquarium in huis? Dan kan het een waardevolle toevoeging zijn om te kiezen voor mos. Dit geeft namelijk een extra invulling in het aquarium waarbij je voortaan niet alleen meer kijkt naar vissen die zwemmen maar tevens naar mos dat een felle uitstraling heeft door de scherpe kleur. Verder kan mos natuurlijk groeien in jouw aquarium indien er sprake is van een goede omgeving en temperatuur. Voor de Marsilea crenata geldt dat dit een ideale bodembedekker is in jouw aquarium.

De bodembedekker

Deze mossoort is een ideale bodembedekker aangezien de Marsilea creneta niet veel licht nodig heeft. Hierdoor is de mossoort geschikt om in ontzettend veel aquariums te groeien. Waarschijnlijk is dit ook voor jouw aquarium het geval. De blaadjes van deze plant komen uit Azië, waar het voornamelijk groeit in rijstvelden. De blaadjes van deze plant zijn erg klein en worden eigenlijk nooit breder dan 0,5 centimeter. Dit heeft zowel voordelen als nadelen tot gevolg. Het is namelijk zo dat het mes niet erg zal opvallen in het aquarium, wat misschien een nadeel kan zijn. Daarentegen neemt het mos niet veel ruimte in beslag.

Omgeving

Het is erg belangrijk om de mossoort te laten groeien in een aquarium zonder dat het mos sterft. Als het mos sterft dan is dit erg zonde van de aankoop die jij hebt gedaan en heeft dit een nadelige invloed op de uitstraling van het mos. Gelukkig zal deze mossoort positief reageren op ontzettend veel omstandigheden. Het mos heeft namelijk maar weinig licht nodig. Daarentegen moet de temperatuur wel hoog zijn. Als jij ervoor kiest om het mos te planten is het erg belangrijk dat er kleine porties worden gepland op enkele centimeters van elkaar. Daardoor zullen er namelijk uitlopers ontstaan en verspreidt de plant zich door het gehele aquarium.

De keuze is voor jou

Voor de keuze van iedere plantsoort of voor iedere mossoort geldt dat de keuze uiteindelijk aan jou is. Elke optie heeft namelijk weer voordelen en nadelen. Het belangrijkste is dat jij een mossoort koopt die bijzonder geschikt is voor de omstandigheden waarin jij het mos gaat plaatsen. Dit geeft het meeste plezier en gemak voor jou. Daarnaast is verstandig om verschillende aanbieders van planten of van mos te vergelijken met elkaar. Op deze wijze kom je al snel tot de conclusie dat de prijzen en de manier van levering kunnen verschillen.

Bron: Aquascaper.be