Kartonnen dozen voor verzending

kartonnen dozen

Wanneer jij een eigen bedrijf hebt die producten verkoopt dan zul je geheid te maken hebben of krijgen met kartonnen dozen. Ze zijn licht, gemakkelijk in elkaar te vouwen en supersterk. Daarom is het de perfecte manier om jouw product te verzenden naar de koper. Wanneer je je producten hebt verpakt in de kartonnen doos kunnen deze vervoerd worden op houten pallets die overigens ook door logistiekdirect worden verkocht.

Dozen in verschillende formaten

Welke doos heb ik nodig voor mijn producten is een belangrijke vraag. Je hebt kartonnen dozen in vele verschillende maten, van kleine producten tot grote producten. Ook is het belangrijk om te kijken naar hoe sterk de doos moet zijn, maar dit wordt behandeld in de volgende alinea. De formaten dozen zijn vaak aangepast op de pallets, zodat er geen ruimte verloren gaat. Aan het einde van de streep scheelt dit kosten omdat je meer producten kwijt kan in een vrachtwagen.

kartonnen dozen

Welke kwaliteit heb je nodig?

Kartonnen dozen heb je in twee verschillende versies. Zo heb je enkele golf dozen en dubbele golf dozen. Wanneer jij lichte materialen gaat verpakken dan is een enkele golf doos genoeg, maar wanneer jij zware materialen gaat verpakken dan is een dubbele golf doos beter. Ook bij het stapelen moet je kijken dat er geen dubbele golf dozen worden gestapeld op enkele golf dozen. Bij een dubbele golf doos zitten twee lagen golfkarton op elkaar gevoegd waardoor de stevigheid wordt vergroot. Enkele golf is vaak tussen de 3 en 4 millimeter dik en dubbele golf dozen zijn 4,5 tot 7 millimeter dik.